Vakmensen: Sabina van den Berg

Vakmensen: Sabina van den Berg

Graag stellen we de vakmensen van Staalbouw van den Berg aan u voor. Dit keer: Sabina van den Berg (26). Als dochter van oprichter Jan-Wiebe en zus van Wiebe is Sabina al lang geen onbekende meer in het bedrijf. Ondanks haar aanvankelijke ambities in de visagie, heeft Sabina gekozen voor een rol in het bedrijf als hr- en officemanager, wat ze sinds 2016 doet.

Van visagist naar officemanager

Sabina’s carrière bij Staalbouw van den Berg begon uit noodzaak, maar al gauw vond ze haar plek in het familiebedrijf. “Ik zou eigenlijk visagist worden en werkte een tijdje in een drogisterij. Toen ik daar mee ophield, stelde mijn vader voor om bij het bedrijf te komen werken. En uiteindelijk besloot ik daar te blijven en me verder te ontwikkelen binnen het bedrijf,” vertelt Sabina. Van opruimtaken en relatiebeheer groeide ze na het volgen van de nodige opleidingen door tot de verantwoordelijke voor personeelszaken en salarisadministratie.

Wat maakt je werk zo leuk?

“Het werken met familie in een ‘mannenwereld’ maakt het uitdagend, maar ook gezellig en leuk. Werken met familie kan beide kanten opgaan, maar bij ons werkt het prima. We zijn goed op elkaar ingespeeld. En hoewel de staalbouw echt een mannenwereld is, vind ik juist daar mijn plek,” licht Sabina toe. De samenwerking met collega Nienke, die sinds 2023 bij Staalbouw van den Berg werkt, vindt Sabina ook erg fijn.

“Sinds dit voorjaar run ik samen met Nienke en Linda het paviljoen SaMar aan het Tjeukemeer,” vertelt Sabina enthousiast. “Het is iets heel anders, maar wel ontstaan op de werkvloer bij Staalbouw Van den Berg.” Hun gedeelde passie voor koken, drankjes en evenementen was vaak onderwerp van gesprek. En toen de kans voorbijkwam om het paviljoen over te nemen, waren de drie vriendinnen er snel uit. “Tijdens een werkweek wissel ik de werkzaamheden voor SaMar en Staalbouw Van den Berg af, maar dat maakt het juist lekker afwisselend,” vindt Sabina. Op 1 mei opent SaMar.

Wat vind je van de werksfeer?

Sabina vindt de werksfeer bij Staalbouw van den Berg goed, mede door de aanwezigheid van haar hond Paco, die ze als puppy al mee naar het werk nam. “Paco breekt het ijs wanneer iemand binnenkomt. Dat soort kleine dingen heeft zeker een positief effect op de werksfeer.” Als HR-manager ervaart ze de uitdagingen van haar rol als zowel intens als belonend, waarbij ze belangrijk is in het onderhouden van de tevredenheid van het personeel. “Bij vragen van medewerkers ben ik vaak het aanspreekpunt. Dan moet je wel je mannetje staan, maar dat vind ik ook wel leuk om te doen.”

Zou je anderen aanraden om bij Staalbouw van den Berg te komen werken?

Sabina benadrukt de toegankelijkheid en nuchterheid van Staalbouw van den Berg als belangrijke pluspunten. “Het feit dat mijn vader en broer niet rondlopen alsof ze boven iedereen staan, creëert een laagdrempelige en open sfeer. Iedereen voelt zich vrij om met vragen of problemen naar hen toe te komen.” 

Wil je net als Sabina werken bij Staalbouw van den Berg? Bekijk dan onze vacatures hier.