Werken Bij

Ben jij goed met je handen?

We hebben in de loop der jaren al heel wat sollicitatiebrieven gelezen. 

En nu zijn we benieuwd naar jou.

Vacatures

Vacature Timmerman

Ben jij een timmerman die zijn vak verstaat en openstaat voor een veelzijdige baan in een hecht en nuchter team? Dan is Staalbouw van den Berg op zoek naar jou!
Fulltime · Joure, Friesland

Vacature monteur staalconstructie

Bij Staalbouw van den Berg zijn we op zoek naar een Monteur Staalconstructie die ons team komt versterken!
Fulltime · Joure, Friesland

Wij zijn staalbouw van den Berg

Wij worden blij van staalconstructies! Maar dat is lang niet alles wat we doen…

Al sinds de start bevindt Staalbouw van den Berg zich in het mooie dorpje Joure in Friesland. Dit is niet gek, ons bedrijf is namelijk van oorsprong een waar familiebedrijf. Staalbouw van den Berg heeft dan ook drie eigenaren afkomstig uit dezelfde bloedlijn. Jan-Wiebe richtte het bedrijf in 1996 op. Hij bouwde eigenhandig een garage en ging vervolgens aan de slag! Jan-Wiebe’s vrouw Rolina werd al gauw mede eigenaresse. Ook zoon Wiebe werd tot mede eigenaar benoemd. Dochter Sabina werkt hard mee aan het succes en zet zich dagelijks met passie in voor de personeelszaken, de administratie en de financiën. Een leuk feitje: Ook de oudere generatie kan geen afscheid nemen. Jan-Wiebe’s Heit (vader) werkt met zijn 85-jaar nog altijd op vrijwillige basis. Hij doet onder andere de zakelijke boodschappen en brengt spullen weg met een kleine truck.
Naast al deze hardwerkende familieleden kregen we door de jaren heen steeds meer personeel in dienst. Vandaag de dag mag Staalbouw van den Berg zich absoluut een gezond bedrijf noemen met een team van zo’n dertig vakkundige medewerkers. Ons team bestaat uit verschillende specialisten en dankzij hen kunnen we projecten van A tot Z compleet waarmaken.
Om je een helder beeld te geven van de diensten die we aanbieden en waar jij een rol in kan gaan spelen, hebben we ze voor je op een rijtje gezet:
  • Onze gedreven tekenaars maken moderne constructietekeningen en 3D staaltekeningen;
  • Onze toppers in de fabriek produceren en conserveren de staalconstructies aan de hand van de constructietekeningen;
  • Onze fanatieke monteurs plaatsen de constructie en monteren hem op locatie;
  • Daarna toveren zij de constructie om tot een heus (bedrijfs)pand door de constructie van dak- en wandbeplating te voorzien;
  • Naast de bouw van panden richt ons team zich ook op het maken van trappen, hekwerken en balustrades.
Om bovenstaande diensten voor elkaar te krijgen beschikken we over onze eigen fabrieken, vervoersmiddelen en kranen. We maken daarnaast altijd gebruik van hoogwaardige materialen van Europese leveranciers.
Maar: Daarmee zijn we er natuurlijk nog niet:

Ons team heeft jou nodig!

Passen wij bij elkaar?

Een sollicitatieproces is tweerichtingsverkeer. Wij willen jouw talenten ontdekken en inzetten en jij wilt uiteraard ontdekken of wij als bedrijf aan jouw wensen (kunnen) voldoen. Om je een beeld te geven van ons bedrijf en onze werkwijze hebben we hieronder een aantal kernwaarden voor je op een rij gezet. Herken jij jezelf in deze waarden en passen ze bij jou als mens? Dan pas jij waarschijnlijk ook heel goed bij ons!

De mensen die wij aannemen willen we houden
Het verloop binnen ons bedrijf is onwijs laag. Oprichter Jan-Wiebe van den Berg deelt: “Ik vind het van grote waarde dat ik zelf de verantwoordelijkheid draag voor de projecten. Ik neem talentvolle mensen aan en zorg er vervolgens voor dat er altijd voldoende werk is”.

We stoppen nooit met het ontdekken van nieuwe mogelijkheden
Wij zijn onbevangen en nieuwsgierig aangelegd. We spelen in op de kansen die de markt biedt, ook wanneer deze kansen ons tot voorheen onbekend waren. De klant vraagt, wij leveren. Dit leidt vaak tot uitdagende projecten, waar wij als bedrijf veel van leren.

Ons bedrijf heeft alle disciplines zelf in huis
“Wat wij zelf kunnen doen, doen we ook zelf”, aldus Jan-Wiebe van den Berg. Wij hebben veel disciplines in huis. We tekenen, we produceren alles zelf, bouwen de constructies op en beschikken ook over alle materialen die daarbij nodig zijn.

Verschil in stand en rang kennen wij niet
Binnen ons bedrijf is geen ruimte voor termen als ‘stand’ en ‘rang’. Er heerst een nuchtere cultuur binnen onze onderneming. Het team is zeer betrokken en heeft hart voor de zaak. We doen het samen!

Onze voordelen

Vitaliteit
Ons bedrijf is vitaal en blijft alsmaar groeien. Wanneer je bij ons aan de slag gaat, kun je dus rekenen op genoeg werk! Wij willen uiteraard niet alleen maar groeien maar ook vitaal blijven. Vitaal met zijn allen. Daarom kun je iedere dag genieten van vers fruit op je werk.

Modern materiaal
We hebben alles zelf in huis. Van verschillende specialismen tot materieel in alle soorten en maten. Zo beschikken we onder andere over: hoogwerkers; kranen (waaronder een 55 tons telekraan); een vrachtauto; twee manitou’s en bedrijfsbussen. Geen gedonder, alles wat jij nodig hebt om je werkzaamheden soepel te verrichten staat voor je klaar

Tweemaal per jaar met je voetjes van de vloer
Altijd werken is ook niet alles. Wij vinden het belangrijk om jou te leren kennen en om jou de kans te geven je collega’s te leren kennen. Daarom organiseren wij tweemaal per jaar groot feest (dit kan hopelijk snel weer!) waar iedereen met de voetjes van de vloer kan en mag gaan!

Bruin Café in opkomst
Als je alles zelf kunt bouwen, waarom bouw je dan niet een Bruin Café voor het gehele team? Die vraag stelden wij onszelf en we kwamen tot de conclusie dat dat café er zeker moest komen. Vandaag zijn we hard aan de slag om dit te realiseren zodat jij voortaan op vrijdagmiddag lekker met je collega’s je week af kan sluiten!