Vakmensen: Milan de Graaf

Graag stellen we je voor aan Milan de Graaf, één van de vakmensen van Staalbouw van den Berg. Milan (21) werkt al vier jaar bij ons. Na zijn stage is hij, zoals meer van onze medewerkers, bij ons blijven werken.

Van stagiair tot alleskunner

Milan begon in de werkplaats, maar ontdekte al snel dat montage hem veel meer aansprak. “Ik startte als stagiair in de werkplaats, maar na een paar keer mee te gaan met montageprojecten was ik verkocht. Dat werk ligt me veel beter,” vertelt Milan enthousiast. “Ik vind het leuk om op verschillende plekken te werken, en dat kon in de werkplaats niet. Nu kan ik bij wijze van spreken elke dag op een andere locatie werken. Die diversiteit maakt mijn werk erg leuk.”

Elke dag anders

Dat Milan van diverse werkzaamheden houdt, zien we niet alleen terug in de verschillende plekken waar hij te vinden is, maar ook in de werkzaamheden. “Het ene moment ben ik ergens aan het boren, dan weer ben ik iets aan het monteren of verven. Die afwisseling, daar doe ik het voor,” zegt hij. Geen enkele dag is hetzelfde, en dat is precies zoals Milan het graag heeft.

Goeie sfeer en bijzondere projecten

“De sfeer onder de collega’s is top. We lachen veel, maar houden elkaar ook scherp, en dat maakt het werk een stuk aangenamer.” Milan noemt een paar projecten die hem de afgelopen jaren zijn bijgebleven. “We hebben een keer een ophanging gemaakt op een legerbasis. Dat was echt gaaf, want dan sta je gewoon te werken naast een F35. Maar ik ben ook weleens met collega’s voor een paar weken in Brabant geweest voor een groot project,” vertelt Milan. “Dan trek je nog meer met elkaar op en verblijf je ook in hetzelfde hotel. Dat vond ik echt heel leuk om te doen.”

Uitdagingen aangaan

Milan geeft toe dat het werk ook soms best veeleisend kan zijn, en dat je lange dagen kunt maken, zeker als je buiten aan het werk bent in de regen. Maar de voordelen – zoals de afwisseling en de gezellige bedrijfsfeestjes – wegen daar ruimschoots tegen op. “Het is hard werken, maar dat is overal zo. Als je een nieuwe uitdaging zoekt, dan zou ik Staalbouw van den Berg zeker aanraden. Of je nu jong of oud bent, de omgang met elkaar is echt goed en dat maakt het werk een stuk prettiger,” aldus Milan.

Wil je net als Milan deel uitmaken van ons team? Bekijk dan hier onze openstaande vacatures.