Diensten

Wij zijn Staalbouw van den Berg

Omdat wij al actief zijn op de markt, breiden wij zo nu en dan onze skills uit. Hieronder vind je een overzicht met toelichting van onze diensten. Wil jij met ons de samenwerking aangaan of heb je misschien nog vragen over de diensten?

Van den Berg Totaalbouw

Wil je een bedrijfshal laten bouwen, een loods of een particuliere woning? Met tientallen jaren aan ervaring en ons uitgebreide netwerk zorgen wij ervoor dat jouw (ver)bouwproject werkelijkheid wordt. Steeds vaker worden wij gevraagd voor de totaalbouw van een project en dit bevalt ons erg goed!
We hebben een heel verschillend team van medewerkers waardoor we vele verschillende disciplines in huis hebben. Zagen, snijden, zetten, samenstellen en lassen gebeurt allemaal in eigen werkplaats. Maar ook in de montage kunnen de jongens van alles. Van funderingen maken tot het monteren van staal. Sinds 2021 hebben we ook timmermannen in dienst voor de binnenafwerkingen en houten details.
Doordat wij vele disciplines zelf in huis hebben, zijn we niet afhankelijk van de planning van anderen. Enkele werkzaamheden moeten natuurlijk uitbesteed worden maar wij vangen zoveel mogelijk zelf op zodat wij onze eigen planning kunnen bepalen met de klant.

Constructietekeningen

Iedere constructie begint met een tekening. Onze tekenaars werken jouw ideeën zorgvuldig uit. Jouw tekening is zal voor hen zeker niet de eerste zijn. Onze tekenaars weten dankzij hun grote bak aan ervaring en hun motivatie om altijd door te leren goed wat ze doen. Om de staalconstructie tot in de puntjes uit te kunnen tekenen maken ze gebruik van 3D Software. Dankzij die Software kan iedere wens tot in detail in de tekening worden opgenomen. Uiteraard houdt ons team tijdens het tekenproces ook meteen rekening met de veiligheidseisen.
Heb je al een tekening gemaakt of laten maken. Onze mensen in de werkplaats kunnen jouw staalconstructie ook produceren op basis van die bestaande tekening. Hieronder lees je alvast hoe ze dat doen!

Produceren en conserveren

Aan de hand van de constructie tekening wordt het staal geproduceerd. In onze werkplaats worden dagelijks de zogenaamde standaard halffabricaten verwerkt tot complete, unieke staalconstructies.

Met dank aan ons externe professionele netwerk kunnen wij jouw staalconstructie ook conserveren. Hierbij kun je denken aan het verzinken van het staal, het natlakken of het poedercoaten.

Monteren op locatie

En dan is het zo ver: “het is tijd om jouw constructie te monteren!” Volgens velen is dit het leukste onderdeel van het proces, gezien het project nu echt tot leven komt.

Het is trouwens niet nodig om de logistiek extern in te huren… Wij beschikken namelijk over eigen vrachtwagens om het staal te vervoeren. Ook het hijsen wordt gedaan met eigen kranen en hoogwerkers. De mensen die verantwoordelijk zijn voor het vervoer/het hijsen en het monteren zijn eigen medewerkers. 

Door een team in te zetten met verschillende skills en kennis kunnen we onafhankelijk, snel en flexibel te werk gaan bij het realiseren van jouw droom.

Dak- en wandbeplating

Nadat de beplating is gezet krijgt de staalconstructie meteen meer body: “Dit is het moment waarop een constructie wordt omgetoverd tot een waar bedrijfspand of een unieke plek om te wonen.”

Met de keuze voor de beplating bepaal jij ook meteen de look van jouw bouwwerk. Beplating kan in veel verschillende kleuren geleverd worden. Voor welke kleur ga jij? 

Uiteraard gebruiken wij alleen materialen van hoogwaardige kwaliteit (van Europese leveranciers).

Trappen en hekwerken

Ben je niet op zoek naar een volledige staalconstructie maar zoek jij een partij die een trap, hekwerk en/of balustrade kan ontwerpen en creëren voor in een bestaande gebouw? Wij leveren specialistisch maatwerk dat past bij de huidige/gewenste stijl van jouw pand. Ook hier geldt weer: Van A tot Z kunnen wij dit project voor jou uit handen nemen. We doen alles zelf, behalve het poedercoaten, spuiten en verzinken. Dat besteden wij uit aan onze trouwe en competente relaties

Wilt u weten of wij een trap, hek of balustrade voor u kunnen maken? Neem dan contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken of voor een vrijblijvende offerte.

Heb jij interesse in één of meerdere van bovenstaande mogelijkheden?