De Totaalbouw van vijftig staalbouw units

Projectinfo

Opdrachtgever
Teo Welles is ondernemer en staat in Akkrum en omgeving beter bekend als Autovakmeester Teo Welles.
Werkzaamheden
De totaalbouw van 50 staalbouw units.
Vijftig staalbouw units

Projectbeschrijving

Dit is Teo Welles

Al toen hij samen met zijn twee broers en jongere zus opgroeide op de boerderij van zijn ouders ontwikkelde Teo een voorliefde voor de techniek. Hij sleutelde eerst aan crossfietsen om vervolgens over te gaan op brommers en auto’s. Na zijn opleiding aan de HTS werkte Teo bij verschillende dealers. Hij vertelt: “Ik wilde alle posities bij deze dealers hebben bekleed zodat ik daarna voor mezelf kon beginnen.” Zo gezegd, zo gedaan: vijfentwintig jaar geleden starte deze autoliefhebber zijn eigen bedrijf genaamd Autovakmeester Teo Welles te Akkrum.

Een ondernemer met lef

Nabij Teo zijn autobedrijf ligt een groot stuk land. De eigenaar hiervan verhuurde zijn grond aan een boer, wiens schapen daar graasden in de wei. In 2020 overleed de boer, de grond had een een nieuwe bestemming nodig. Teo besloot slim te investeren en kocht het stuk grond. 

Theo: “Ik ben een ondernemer. Ik durf veel aan en ben niet snel bang. Ik dacht: ik ga gewoon een bod uitbrengen op die grond en ik kijk wel wat ik ermee ga doen.”
Na aankoop besloot hij er vijftig staalbouw units op te plaatsen om deze vervolgens te verkopen. Hij koos ervoor om de samenwerking aan te gaan met Staalbouw van den Berg.

Een samenwerking met ‘gewone jongens’

Zonder enige twijfel maakte Teo de keuze voor bouwen met staal. Zijn redenatie is simpel: staal bouwt makkelijk en snel. Tijdens zijn zoektocht naar een staalbouwbedrijf stelde Teo zijn broer een samenwerking met Staalbouw van den Berg voor. Teo’s broer doet namelijk al sinds jaar en dag het grondwerk bij vele projecten van Staalbouw van den Berg.

Naast de familiaire klik deelt Teo: “Het voelde goed. Staalbouw van den Berg kan met de prijs meegaan en levert goed werk. Het hele plaatje klopte voor mij. Het zijn bovendien gewone jongens zoals ik ook ben. Doe maar normaal. Niet teveel poeha, gewoon poetsen.”

De bouw en verkoop van vijftig units

Teo verdeelde de bouw van de vijftig units over drie fases. Nadat hij 70% van de toekomstige units binnen fase 1 had verkocht ging de bouw van start. Fase 1 van de verkoop verliep naar Teo zijn eigen zeggen wat stroefjes. Reclame-technisch zette de ondernemer voornamelijk in op mond- tot mond reclame. Via Staalbouw van den Berg kwam hij tevens in contact met een partij in Oosterwolde die brochures voor de units ontwikkelde. Na de opstartfase was de verkoop van de units op een bepaald moment niet meer bij te houden: “het was niet normaal, ik was ze zomaar kwijt”, aldus Teo. Het opstellen van offertes werd nachtwerk en achtenveertig units werden verkocht. Teo hield de overige twee units voor zichzelf. 

De ondernemer verkocht de units onder andere aan timmerbedrijven, een installatiebedrijf, een postzegelverzamelaar, een zangcoach, een schoonheidssalon en ook aan particulieren die de units gebruiken als opslag of ruimte om zelf in te klussen. Binnenkort wordt de bestrating gelegd, dan is het project echt af.

Ervaringen na de samenwerking

Nu het project erop zit staat Teo nog altijd achter zijn keuze voor de samenwerking. “Dit bedrijf heeft korte lijnen en is benaderbaar. Er lopen geen dure directeuren rond met schone handen.”

Teo laat tussen het praten door zijn eigen (werk)handen zien en zegt: “zo moeten je handen eruit zien, je moet gewoon aanpakken. Ik houd ervan dat de directeuren bij Van den Berg te vinden zijn op de bouw en niet alleen in dure pakken en dure auto’s.Voor een volgend project zou ik zeker weer kiezen voor Staalbouw van den Berg.”

Vind jij het verhaal van Teo inspirerend en wil je ook investeren in staalbouw units om deze vervolgens te verkopen en/of te verhuren? Bel ons gerust, dan bespreken we samen de mogelijkheden.

Bekijk andere Projecten

Vijftig staalbouw units

De Totaalbouw van vijftig staalbouw units

In 2020 besloot ondernemer Teo Welles in een stuk landbouwgrond te investeren. Na aankoop van de grond kwam hij op het idee om er vijftig staalbouw units op te plaatsen voor de verkoop. Teo vroeg Staalbouw van den Berg om de totaalbouw van deze units te verwezenlijken. Hoe de samenwerking verliep en hoe deze vrij spontane investering uiteindelijk voor Teo heeft uitgepakt lees je terug in dit verhaal.

Mopal Palletindustrie

Staalbouw van den Berg mocht voor Mopal Palletindustrie een 60 meter lange staalconstructie ontwerpen, produceren en plaatsen. Deze lange overkapping wordt onderdeel van een nieuwe volautomatische lijn, waar vier nieuwe pallet sorteer robots komen te staan. Meer weten over dit project? Lees dan verder.

Kozijn& Centrum Noord

Het grondwerk (leggen van de fundatie), storten van de betonvloer, intekenen en opzetten van de staalconstructie, de dak– en wandbeplating en de bestrating. Aantekening: Voor het grondwerk, de betonvloer en de bestrating heeft Van den Berg, als aannemer zijnde, een externe partij ingehuurd.