Over ons

BEL ONS VANDAAG NOG
Welkom bij staalbouw van den berg

Dit is Staalbouw van den Berg

Welkom bij Staalbouw van den Berg, waar wij met trots de fundering leggen voor uw bouwprojecten. Als totaalaannemer in staalbouw zijn wij uw betrouwbare partner van ontwerp tot realisatie. Of het nu gaat om een compacte loods of een omvangrijke bedrijfshal, wij staan klaar voor elke uitdaging met evenveel enthousiasme.

Een familie van staalbouwers

Staalbouw van den Berg is een familiebedrijf met passie voor staalbouw met jarenlange ervaring in de regio. Jan-Wiebe van den Berg, de oprichter van ons bedrijf, begon zijn avontuur in een kleine loods. Inmiddels is Staalbouw van den Berg uitgegroeid tot een solide onderneming met meer dan een kwart eeuw aan ervaring. Inmiddels zetten meerdere generaties Van den Berg zich dagelijks in om uw projecten tot een succes te maken. Met een team van meer dan 25 specialisten bieden we een schat aan kennis en vakmanschap.

Onze cijfers spreken voor zich:

* 25 jaar ervaring

* 30+ gedreven specialisten

* 1000+ succesvol afgeronde projecten

Persoonlijk en betrokken

Wij geloven in de kracht van persoonlijk contact en korte communicatielijnen. Uw wensen staan centraal en samen verkennen we de mogelijkheden om uw ideeën tot een succes te maken. Dit doen we met Friese nuchterheid én een hoop enthousiasme, waardoor we snel schakelen en flexibel inspelen op uw behoeften. Ons netwerk, onze mensen en onze effectieve communicatie garanderen dat uw project binnen de geplande tijd en naar volle tevredenheid wordt opgeleverd.

Van idee tot realisatie

Elk project, groot of klein, is een kans om onze veelzijdigheid te tonen. Van het ontwikkelen van trappen en hekwerken tot het opleveren van complete bedrijfshallen, wij begeleiden uw project van begin tot eind. Onze jarenlange ervaring zorgt voor een gestroomlijnde uitvoering, waarbij efficiëntie en kwaliteit hand in hand gaan. Bent u nieuwsgierig naar ons werk? Bekijk ons project Multispaces in Joure, waar we 112 units in diverse afmetingen voor ondernemers en bedrijven hebben opgeleverd. Of de prachtige loods van Bodemvisie in Grou. We zijn trots op deze mooie projecten en we laten ze graag zien op onze projectenpagina.

25

Jaar Ervaring

30+

Specialisten
1000+
Afgeronde projecten

Het ontstaan van Staalbouw van den Berg

Als jongeman beleeft Jan-Wiebe van den Berg (oprichter Staalbouw van den Berg) vele avonturen. Hij gaat van strontschepper naar dakgoten schrobber naar schoffelaar. Hij leerde van alles en was toen al niet vies van hard werken. Na een aantal jaren werken in grote fabrieken breekt de crisistijd aan. Samen met een kameraad neemt Jan-Wiebe een klus aan bij Sigma Coatings in Amsterdam. Jan-Wiebe is inmiddels eenendertig jaar oud als de chef technische dienst van Sigma Coatings hem benaderd. Zijn woorden luidden als volgt: ‘Jij moet voor jezelf beginnen en ik ga je daarbij helpen’. Jan-Wiebe’s antwoord daarop is: “Dat doen we!” In 1996 richt hij zijn eigen bedrijf op en krijgt hij meteen veel opdrachten aangeboden vanuit Sigma Coatings.

Jan-Wiebe bouwt eigenhandig een kleine loods aan huis. Het staal laat hij in die tijd gewoon thuis op de oprit afleveren. Jan-Wiebe vindt het werken met staal machtig. Je kan er van alles mee en je kan het ook zelf opzetten met gigantische kranen. In 1998 bouwt Jan-Wiebe zijn eerste eigen bedrijfshal. Wanneer deze loods klaar is, krijgt hij zijn eerste grote opdracht: Er moet een uitbreiding komen voor het G-Star pand in Amsterdam.

Intussen groeit het eenmansbedrijf uit tot een bedrijf met personeel. Wanneer het vijfde teamlid zich meldt in 2001 is het tijd voor een grotere loods. Jan-Wiebe bouwt samen met zijn ploeg de nieuwe hal op De Wielen 5 in Joure waar we vandaag de dag nog altijd gevestigd zitten. Na het G-Star project bleven de grotere projecten zich aanbieden. De klus erna bestond uit het bouwen van productiestraten in de bestaande loods van Scania in Zwolle.

De toekomst in goede handen

Staalbouw van den Berg is niet alleen een verhaal van het verleden, maar ook van de toekomst. De volgende generatie staat al klaar om het roer over te nemen. Wiebe van den Berg, de zoon van oprichter Jan-Wiebe, is opgegroeid met het bedrijf en heeft zich ontwikkeld tot mede-eigenaar. In de begindagen van het bedrijf dook hij in de afvalbak bij heit om stukjes uit te zoeken, om die vervolgens in elkaar te lassen. In de loop der jaren kreeg Wiebe steeds meer taken en verantwoordelijkheden binnen het bedrijf. Zijn passie en toewijding zorgen ervoor dat wij ook in de toekomst uw betrouwbare partner in staalbouw blijven.

Benieuwd naar de verhalen van Jan-Wiebe van den Berg of Wiebe van den Berg? Lees hier dan de uitgebreide verhalen van Jan-Wiebe en Wiebe.

STUUR EEN BERICHT

Neem Contact Op

Gecertificeerd

Van den Berg Staalbouw B.V. is een CE-gecertificeerd staalbouwbedrijf (EN 1090, executieklasse 2)

Montage

Van den Berg beschikt over vakbekwaam personeel (VCA gecertificeerd) en het juiste materieel.

Betrokkenheid

Door een eigen team van specialisten kunnen wij met u meedenken, om het werk te optimaliseren, zodat wij een concurrerende prijs kunnen bieden.