Vakmensen: Huite Boersma

Vakmensen: Huite Boersma

Graag stellen we de vakmensen van Staalbouw van den Berg aan u voor. Dit keer: Huite Boersma (38), die al op zijn 17e actief was bij Staalbouw van den Berg.

Van stagiair tot vaste medewerker

Huite startte als stagiair op 17-jarige leeftijd bij Staalbouw van den Berg. “Ik heb hier toen 3 jaar gewerkt, wat mij veel zelfstandigheid heeft gebracht,” herinnert Huite zich. Na zes jaar elders ervaring te hebben opgedaan, keerde Huite terug naar Staalbouw van den Berg, aangetrokken door de prettige werksfeer. “De sfeer hier was zo goed dat ik besloot te blijven,” vertelt hij.

Huite houdt zich bezig met verschillende taken, van tig lassen tot mig lassen, en van kanten tot werken met aluminium en rvs. “Dit maakt mijn werk interessant.” Onlangs is hij gestart met het gebruik van span tafels, wat zijn werk vergemakkelijkt. Deze tafels bieden veel voordelen en maken zijn werk efficiënter. Huite produceert bijna alle onderdelen voor een van onze grote klanten. “Van kolommen tot trolleys,” zegt hij.

Wat vind je van de werksfeer?

“De werksfeer is goed, maar je moet er zelf wat van maken,” aldus Huite. Humor is daarbij zeker belangrijk, vindt Huite. Zijn collega’s bevestigen dit: “Huite is altijd vrolijk en zorgt voor een goede sfeer in de werkplaats.” Huite heeft een goede band met Jan Wiebe, oprichter van Staalbouw van den Berg. “Hij heeft me veel geleerd en ik kan altijd bij hem terecht,” vertelt Huite. Dit onderstreept het belang van persoonlijke relaties en ondersteuning in het familiebedrijf.

Werken bij Staalbouw van den Berg

Huite waardeert de diversiteit in projecten en de constante uitdagingen. De gezellige en goede werksfeer, en de mogelijkheden voor persoonlijke ontwikkeling, maken Staalbouw van den Berg een aantrekkelijke werkgever. 

Wil je net als Huite werken bij Staalbouw van den Berg? Bekijk dan onze vacatures hier.