Mopal Palletindustrie

Projectinfo

Opdrachtgever
Mopal Palletindustrie is een internationaal palletbedrijf, met 5 vestigingen in Nederland en België.
Werkzaamheden
Het ontwerpen, produceren en plaatsen van een nieuwe staalconstructie.

Projectbeschrijving

Een 60 meter lange staalconstructie

Afgelopen zomer mocht Staalbouw van den Berg een mooi project uitvoeren in Klundert, Noord-Brabant. Bij het familiebedrijf Mopal Palletindustrie mochten wij een 60 meter lange staalconstructie ontwerpen, produceren en vervolgens ook plaatsen. Deze opdracht was in samenwerking met Pallet Sorting Systems. Voor dit laatste bedrijf mochten wij eerder al een complete nieuwbouw realiseren.

Geheel volgens planning

In maart 2022 waren de plannen rond en zijn wij begonnen met de productie van de staalconstructie. Dit bestaat uit een 60 meter lange overkapping, welke in onze eigen fabriekshal in Joure is geproduceerd. Begin april zijn we op locatie in Klundert begonnen met de montage. Dit verliep allemaal geheel volgens planning: voor de bouwvak is dit project opgeleverd.

Nieuwe volautomatische lijn

Onder de overkapping van Mopal Palletindustrie staat nu een volautomatische lijn, waar vier nieuwe pallet sorteer robots onderdeel van zijn. Deze uitbreiding is een prachtige ontwikkeling voor Mopal Palletindustrie en een mooi project voor Staalbouw van den Berg.

Staalbouw van den Berg wenst de familie Monhemius en de werknemers van Mopal Palletindustrie veel plezier toe met de nieuwe overkapping!

Bekijk andere Projecten

Kozijn& Centrum Noord

Het grondwerk (leggen van de fundatie), storten van de betonvloer, intekenen en opzetten van de staalconstructie, de dak– en wandbeplating en de bestrating. Aantekening: Voor het grondwerk, de betonvloer en de bestrating heeft Van den Berg, als aannemer zijnde, een externe partij ingehuurd.

Bodemvisie

In 2020 bouwden wij voor het bedrijf Bodemvisie hun tweede loods. Hun eerste loods werd gebouwd door onze concurrent. Wat voor bedrijf Bodemvisie is en waarom ze ditmaal voor Staalbouw Van den Berg kozen, lees je terug in dit verhaal. Een story vertelt door één van de twee oprichters: Douwe Jan.

Rijskamp Technische Handelsonderneming

In 2020 vonden Aafko en zijn beide zoons, Gerrit en Job, het hoog tijd voor een tweede bedrijfspand. Dit pand dient deels als opslag voor de asfaltmachines en deels als vastgoedinvestering. Voor de bouw van het stalen deel van hun pand huurden ze Staalbouw van den Berg in.

De Metalfinish Group

In 2017 hielpen wij onze buren bij de uitbreiding van hun pand. Ondernemer Jan Roos deelt wat zijn bedrijf Metalfinish Group doet en beantwoordt de vraag: “Zou je een tweede keer kiezen voor een samenwerking met Staalbouw van den Berg?”

K_Dekker Bouw & Infra

Bij de bouw van de helikopter simulatorhal in Den Helder werden wij als onderaannemer ingezet door K_Dekker. Senior werkvoorbereider Sander Horn (K_Dekker) vertelt meer over dit bijzondere project en deelt hoe onze samenwerking verliep.

Atrion

In 2020 bouwden wij voor Atrion een tweetal loodsen. Ondernemer Jaap de Jong deelt zijn persoonlijke verhaal en vertelt hoe hij onze samenwerking heeft ervaren.