Kozijn& Centrum Noord

Projectinfo

Opdrachtgever
Kozijn& Centrum Noord levert en monteert kozijnen, ramen, deuren, schuifpuien en dakkapellen. Daarnaast richt dit bedrijf zich op verbouw– en renovatiewerkzaamheden.
Werkzaamheden

Projectbeschrijving

Twaalf jaar geleden ging de langgekoesterde wens van Martin Hoogeboom (50) in vervulling en startte zijn eigen bedrijf in de bouwindustrie. In het prille begin managet hij zijn onderneming vanuit zijn kantoor aan huis. De voorraden werden eveneens thuis ondergebracht echter leidde dit al vrij snel tot ruimtegebrek. Martin besluit in 2017 een pand te huren.

Drie jaar later, in 2020, groeit zijn bedrijf uit het gehuurde pand. Martin besluit dat het tijd is voor een eigen spot en investeert in een hoekkavel op De Ekers in Joure. Voor de bouw van het pand huurt hij Van den Berg in. Wat de ondernemer deed voordat hij zijn eigen bedrijf had en hoe de samenwerking met Van den Berg hem is bevallen lees je hier.

Van timmerman tot ondernemer 

Al in zijn jonge jaren leeft Martin voor de bouw. Op zijn negentiende, toen werkzaam als timmerman bij bouwbedrijf van der Werf in Sint Nicolaasga, ontstonden de plannen voor de bouw van een eigen woning. Door de bouw van zijn eigen woning wordt zijn passie nog eens extra aangewakkerd en ontstaan er ideeën om voor zichzelf te beginnen.

In 1997 kreeg Martin de vraag om bij Bouwbedrijf Cornel te komen werken. Martin besluit bij dit bedrijf in dienst te gaan en werd hier vrij snel uitvoerder in het klantenwerk.

Cornel participeert in deze periode ook bij andere bouwbedrijven en zodoende komt Martin in 2008 terecht bij zijn, inmiddels, derde werkgever. Daar wordt hij bedrijfsleider/projectleider. Dit blijkt een baan waar hij, met zijn spontane karakter en kennis van zaken, zeer geschikt voor is. Desondanks blijft de gedachte om ondernemer te worden in zijn hoofd zitten:

“Vaak zag ik kansen en liep ik rond met nieuwe ideeën. Veelal kon ik hier geen invulling aan geven daar er vaak geen ruimte voor was. Ik besloot mijn eigen ideeën en gevoel achterna te gaan. En zo ben ik twaalf jaar geleden alsnog voor mijzelf begonnen”

Martin besloot zich op een niche te richten en koos voor de kozijnenmarkt. Martin: “Als je handelsnaam het woord bouw draagt, oog je meteen groot naar de buitenwereld. Dat paste niet bij mijn visie. Door voor kozijnen te kiezen maakte ik mijn voordeur bewust ‘iets’ kleiner.

Martins bedrijf is nog altijd een eenmanszaak. Wel denkt hij erover na om vast personeel naar zich toe te trekken en het bedrijf breder neer te zetten.  Op dit moment heeft hij een samenwerking met een vast team zzp’ers.  Ondanks het feit dat hij een eenmanszaak runt spreekt de ondernemer altijd over wij en ons. Want, zoals hij zelf zo mooi verwoordt: “Als je iets bouwt doe je dat nóóit alleen, je hebt altijd meerdere mensen nodig.” En die uitspraak klopt helemaal.

In 2020 kocht Martin zijn eerste eigen bedrijfskavel en startte hij met brainstormen over het ontwerp van zijn toekomstige pand. Hij zette zijn zinnen op staalbouw en bezocht, met zijn eigen ontwerp op zak, een architect in Joure. Martin besloot Van den Berg in te huren voor het plaatsen van de staalconstructie en voor het zetten van de wand- en dak beplating. Van den Berg heeft vervolgens de staalconstructie ingetekend in de door de architect gemaakte bouwtekening.

Gedurende de ontwerpfase en het bouwtraject had Kozijn& Centrum Noord haar handen vol aan andere projecten. In eerste instantie wilde Martin het grondwerk, funderingswerk en de bestrating zelf doen. Door de drukte besloot hij het alsnog uit handen te geven aan Staalbouw van den Berg. Martin: “Erg handig om alles bij één partij neer te kunnen leggen. Op zo’n manier hoeven partijen niet op elkaar te wachten.”

Ervaringen in de samenwerking met Staalbouw van den Berg

De samenwerking met Van den Berg is Martin goed bevallen: “Van den Berg is een toegankelijk, open en transparant bedrijf. Ik ken Jan-Wiebe bovendien persoonlijk. Dat maakt de lijntjes voor mijn gevoel nog eens extra kort. Het voelt alsof de toegangsdeur bij dit bedrijf altijd open staat. Je kan naar binnen lopen zonder afspraak en de zaken worden meteen opgepakt. Dat vind ik fijn.”

 

Bekijk andere Projecten

Mopal Palletindustrie

Staalbouw van den Berg mocht voor Mopal Palletindustrie een 60 meter lange staalconstructie ontwerpen, produceren en plaatsen. Deze lange overkapping wordt onderdeel van een nieuwe volautomatische lijn, waar vier nieuwe pallet sorteer robots komen te staan. Meer weten over dit project? Lees dan verder.

Bodemvisie

In 2020 bouwden wij voor het bedrijf Bodemvisie hun tweede loods. Hun eerste loods werd gebouwd door onze concurrent. Wat voor bedrijf Bodemvisie is en waarom ze ditmaal voor Staalbouw Van den Berg kozen, lees je terug in dit verhaal. Een story vertelt door één van de twee oprichters: Douwe Jan.

Rijskamp Technische Handelsonderneming

In 2020 vonden Aafko en zijn beide zoons, Gerrit en Job, het hoog tijd voor een tweede bedrijfspand. Dit pand dient deels als opslag voor de asfaltmachines en deels als vastgoedinvestering. Voor de bouw van het stalen deel van hun pand huurden ze Staalbouw van den Berg in.

De Metalfinish Group

In 2017 hielpen wij onze buren bij de uitbreiding van hun pand. Ondernemer Jan Roos deelt wat zijn bedrijf Metalfinish Group doet en beantwoordt de vraag: “Zou je een tweede keer kiezen voor een samenwerking met Staalbouw van den Berg?”

K_Dekker Bouw & Infra

Bij de bouw van de helikopter simulatorhal in Den Helder werden wij als onderaannemer ingezet door K_Dekker. Senior werkvoorbereider Sander Horn (K_Dekker) vertelt meer over dit bijzondere project en deelt hoe onze samenwerking verliep.

Atrion

In 2020 bouwden wij voor Atrion een tweetal loodsen. Ondernemer Jaap de Jong deelt zijn persoonlijke verhaal en vertelt hoe hij onze samenwerking heeft ervaren.