Mopal Palletindustrie

Projectinfo

Opdrachtgever
Mopal Palletindustrie is een internationaal palletbedrijf, met 5 vestigingen in Nederland en België.
Werkzaamheden
Het ontwerpen, produceren en plaatsen van een nieuwe staalconstructie.

Projectbeschrijving

Een 60 meter lange staalconstructie

Afgelopen zomer mocht Staalbouw van den Berg een mooi project uitvoeren in Klundert, Noord-Brabant. Bij het familiebedrijf Mopal Palletindustrie mochten wij een 60 meter lange staalconstructie ontwerpen, produceren en vervolgens ook plaatsen. Deze opdracht was in samenwerking met Pallet Sorting Systems. Voor dit laatste bedrijf mochten wij eerder al een complete nieuwbouw realiseren.

Geheel volgens planning

In maart 2022 waren de plannen rond en zijn wij begonnen met de productie van de staalconstructie. Dit bestaat uit een 60 meter lange overkapping, welke in onze eigen fabriekshal in Joure is geproduceerd. Begin april zijn we op locatie in Klundert begonnen met de montage. Dit verliep allemaal geheel volgens planning: voor de bouwvak is dit project opgeleverd.

Nieuwe volautomatische lijn

Onder de overkapping van Mopal Palletindustrie staat nu een volautomatische lijn, waar vier nieuwe pallet sorteer robots onderdeel van zijn. Deze uitbreiding is een prachtige ontwikkeling voor Mopal Palletindustrie en een mooi project voor Staalbouw van den Berg.

Staalbouw van den Berg wenst de familie Monhemius en de werknemers van Mopal Palletindustrie veel plezier toe met de nieuwe overkapping!

Bekijk andere Projecten

Vijftig staalbouw units

De Totaalbouw van vijftig staalbouw units

In 2020 besloot ondernemer Teo Welles in een stuk landbouwgrond te investeren. Na aankoop van de grond kwam hij op het idee om er vijftig staalbouw units op te plaatsen voor de verkoop. Teo vroeg Staalbouw van den Berg om de totaalbouw van deze units te verwezenlijken. Hoe de samenwerking verliep en hoe deze vrij spontane investering uiteindelijk voor Teo heeft uitgepakt lees je terug in dit verhaal.

Mopal Palletindustrie

Staalbouw van den Berg mocht voor Mopal Palletindustrie een 60 meter lange staalconstructie ontwerpen, produceren en plaatsen. Deze lange overkapping wordt onderdeel van een nieuwe volautomatische lijn, waar vier nieuwe pallet sorteer robots komen te staan. Meer weten over dit project? Lees dan verder.

Kozijn& Centrum Noord

Het grondwerk (leggen van de fundatie), storten van de betonvloer, intekenen en opzetten van de staalconstructie, de dak– en wandbeplating en de bestrating. Aantekening: Voor het grondwerk, de betonvloer en de bestrating heeft Van den Berg, als aannemer zijnde, een externe partij ingehuurd.