Bodemvisie

Projectinfo

Opdrachtgever
Bodemvisie voert, je raadt het al: onder andere bodemonderzoek uit. Ze komen op locatie om grondboringen te doen en nemen monsters van de bodem en van het grondwater.
Werkzaamheden
Het opzetten van de staalconstructie en de dak- en wandbeplating.

Projectbeschrijving

De geboorte van Bodemvisie

Douwe Jan Westra en Eric Wagenaar werkten jarenlang samen als collega’s voor dezelfde werkgever. Het wilde bij hun ex-werkgever niet meer vlotten, de spirit was eruit. Acht jaar geleden (2013) bespraken Douwe Jan en Eric tijdens een lunch in het centrum van Grou hun dromen om voor zichzelf te beginnen. Ze kwamen tot de gezamenlijke conclusie dat dit hét moment was om hun krachten te bundelen. Ze zagen een affiche op een raam hangen met de woorden: “Kantoorruimte te huur”. De mannen lieten er geen gras over groeien, ze stapten binnen en vroegen of deze ruimte nog beschikbaar was. Dat was het geval en zo vormde deze ruimte de basis voor hun nieuwe bedrijf, genaamd: Bodemvisie.

Hier is Bodemvisie goed in

Bodemvisie voert, je raadt het al: onder andere bodemonderzoek uit. Ze komen op locatie om grondboringen te doen en nemen monsters van de bodem en van het grondwater. Die monsters worden vervolgens in een laboratorium gecheckt op de aan- of afwezigheid van een X aantal stoffen, waaronder bijvoorbeeld olie en zware metalen. De certificaten worden vanuit het lab teruggestuurd naar Bodemvisie, die vervolgens de verontreiniging onderzoeken en er rapportages bij schrijven. Als blijkt dat er sprake is van verontreiniging kan dat worden opgelost door Bodemvisie. Ze regelen onder andere de vergunningen en beschikkingen en werken vervolgens samen met een aannemer die beschikt over de juiste werktuigen om het verontreinigde gebied in opdracht van hen aan te pakken.

De keuze voor Staalbouw van den Berg

Bodemvisie groeide uit tot een bloeiend bedrijf en vandaag de dag heeft het tweetal ondernemers al acht medewerkers in dienst. Vanwege de groei lieten ze een nieuwe loods bouwen op het industrieterrein en werd het kantoortje in Grou verleden tijd. Voor het design van zowel hun huidige als hun nieuwe pand lieten ze zich inspireren door de zogeheten loftwoningen. Dit eerste pand waar we nu over spreken werd dus gebouwd door onze concurrent.

Nadat Bodemvisie haar intrek had genomen in hun nieuwe pand, was een aantal jaar later de grond naast hun nieuwe loods nog altijd te koop. De ondernemers kochten de grond met als doel deze in de toekomst te verhuren. Ze gingen op zoek naar een bouwbedrijf dat een loods kon bouwen die qua uitstraling matchte bij hun huidige pand. Via Douwe Jan zijn schoonvader: Henk Tichelaar, kwamen ze uit bij Staalbouw Van den Berg. Henk liet namelijk het bedrijfspand voor zijn eigen onderneming: Nailtra, ook bouwen door Staalbouw Van den Berg. Zijn enthousiasme en de gunstige prijzen zorgden voor de samenwerking met Staalbouw Van den Berg.

Ervaringen in de samenwerking met Staalbouw van den Berg

Voor de bouw van deze nieuwe loods heeft Bodemvisie zelf het grondwerk gedaan en de betonvloer gestort. Daarna kwam Staalbouw Van den Berg aan bod. Zij hebben de staalconstructie en de beplating verzorgd. Douwe Jan vertelt dat hij het contact met Wiebe van den Berg als prettig ervaren heeft. “Natuurlijk is overal wel eens wat, dat hoort erbij. Maar wanneer er iets loos is wordt het door dit bouwbedrijf opgelost en dat is voor mij het belangrijkste.” Een leuk feitje: Toen Bodemvisie dronebeelden liet maken ter promotie van de verhuur van hun nieuwe loods kwam de drone vast te zitten in de zonnepanelen op het dak. Douwe Jan deelt: “Ik vond het leuk dat de mannen van Staalbouw Van den Berg de moeite namen om de drone te bevrijden tijdens die opnames!”

Hedendaags wordt de nieuwe loods van de ondernemers achter Bodemvisie verhuurd aan de buren. Zij hebben een botenbedrijf en gebruiken de loods als opslagplaats. Vanaf mei 2021 vestigt zich in het eerste deel van de loods een interieurbouwer.

Wij wensen Douwe Jan en Eric veel succes bij de verhuur van dit mooie, nieuwe pand. Bedankt voor het delen van jullie verhaal!

Bekijk andere Projecten

Vijftig staalbouw units

De Totaalbouw van vijftig staalbouw units

In 2020 besloot ondernemer Teo Welles in een stuk landbouwgrond te investeren. Na aankoop van de grond kwam hij op het idee om er vijftig staalbouw units op te plaatsen voor de verkoop. Teo vroeg Staalbouw van den Berg om de totaalbouw van deze units te verwezenlijken. Hoe de samenwerking verliep en hoe deze vrij spontane investering uiteindelijk voor Teo heeft uitgepakt lees je terug in dit verhaal.

Mopal Palletindustrie

Staalbouw van den Berg mocht voor Mopal Palletindustrie een 60 meter lange staalconstructie ontwerpen, produceren en plaatsen. Deze lange overkapping wordt onderdeel van een nieuwe volautomatische lijn, waar vier nieuwe pallet sorteer robots komen te staan. Meer weten over dit project? Lees dan verder.

Kozijn& Centrum Noord

Het grondwerk (leggen van de fundatie), storten van de betonvloer, intekenen en opzetten van de staalconstructie, de dak– en wandbeplating en de bestrating. Aantekening: Voor het grondwerk, de betonvloer en de bestrating heeft Van den Berg, als aannemer zijnde, een externe partij ingehuurd.