Atrion

Projectinfo

Opdrachtgever
Atrion, een bedrijf gespecialiseerd in het verbouwen van bestelbussen tot campers.
Werkzaamheden
Voor Atrion bouwden wij een tweetal loodsen, een grote en een kleine. Je leest er inhoudelijk meer over in het volledige verhaal hieronder!

Projectbeschrijving

In 2020 bouwden wij voor Atrion een tweetal loodsen. Atrion is als bedrijf gespecialiseerd in het verbouwen van bestelbussen tot campers. In deze case-study vertelt oprichter Jaap de Jong zijn persoonlijke verhaal en hij deelt hoe hij in zijn zoektocht naar een geschikt bouwbedrijf tot de samenwerking kwam met ons bedrijf.

Jaap zet in 1986 op vierentwintigjarige leeftijd samen met zijn zwager Atrion op. Hun oorspronkelijke business is gericht op het ombouwen van personenwagens naar cabriolets. Nadat de belastingregels rondom het importeren van auto’s versoepelen, stijgt ook de concurrentie. Ook is de vraag naar cabriolets in Nederland relatief laag. Het is tijd voor een nieuw plan!

In 1994 stelt de overheid als eis dat de laadruimte in bestelbussen moet voldoen aan een minimaal formaat. Het tweetal speelt slim in op deze nieuwe regelgeving door vanaf nu bestelbussen om te bouwen. Jaap heeft zelf campers gehad sinds 1992 en de overstap van het verbouwen van bestelbussen naar camperbouw was voor hem dan ook een logische vervolgstap. De combinatie van het slim inspelen naar vraag, zijn passie voor campers en zijn behendigheid in het klussen vormen de basis voor de onderneming. In 1999 stapt Jaap’s zwager uit de zaak.

Inmiddels, vele jaren later, vindt de handige ondernemer het tijd om zijn zaak over te dragen aan zijn collega Martijn Jorritsma. En daarmee komen we direct uit op een van zijn redenen voor het bouwen van een nieuwe loods. Jaap en zijn vrouw wonen in een woonboerderij in Steggerda en hebben de werkplaats aan huis. ‘Na de overdracht van mijn bedrijf wil ik de werkplaats niet meer aan huis hebben. We zijn als bedrijf bovendien uit ons jasje gegroeid’, laat de ondernemer weten.

De zoektocht naar een geschikt bedrijf voor de bouw van de nieuwe loods vond plaats via het internet. Het persoonlijke contact en de bereidheid om mee te denken was volgens Jaap doorslaggevend in zijn keuze om aan het eind van de streep juist met ons in zee te gaan.

Ook had hij al een voorkeur voor staalbouw vanwege het kostenplaatje.

‘Vooral het isoleren maakt een groot deel uit van de totale kostenpost. Als je werkt met steen vallen die kosten hoger uit. Om groot te bouwen met hele goede isolatiewaarden, vormt werken met sandwichpanelen de voordeligste oplossing’, deelt Jaap. De ondernemer kan op het ogenblik goed merken dat het isoleren geslaagd is. Wanneer de temperaturen buiten stijgen, blijft de loods nog gedurende lange tijd een ijskast. Niet altijd aangenaam, maar wel een goed voorteken!

‘Staalbouw Van den Berg heeft het tweetal loodsen casco opgeleverd, wind en waterdicht. Een grote en een kleine hal, waarbij de kleine loods in de toekomst zal fungeren als opslag. Ze hebben het grondwerk en de vloeren verzorgd en een aantal zolders ingebouwd. Daarnaast hebben ze een brandwand gecreëerd rondom de showroom en rond het kantoorgedeelte. Alleen de installatie dient nog te gebeuren, maar dat gaan we zelf doen’, vertelt Jaap.

Het pand staat, het zal nu niet meer lang duren voordat de ondernemer zijn business verhuist. Wanneer we Jaap afsluitend vragen of hij weer zou kiezen voor ons bedrijf zegt hij zonder aarzeling: Ja! En daar zijn wij als bedrijf dankbaar voor.

Wij wensen Jaap veel succes met verhuizen en bij de overdracht van zijn onderneming. Bedankt voor het delen van jouw verhalen en ervaring.

Bekijk andere Projecten

Vijftig staalbouw units

De Totaalbouw van vijftig staalbouw units

In 2020 besloot ondernemer Teo Welles in een stuk landbouwgrond te investeren. Na aankoop van de grond kwam hij op het idee om er vijftig staalbouw units op te plaatsen voor de verkoop. Teo vroeg Staalbouw van den Berg om de totaalbouw van deze units te verwezenlijken. Hoe de samenwerking verliep en hoe deze vrij spontane investering uiteindelijk voor Teo heeft uitgepakt lees je terug in dit verhaal.

Mopal Palletindustrie

Staalbouw van den Berg mocht voor Mopal Palletindustrie een 60 meter lange staalconstructie ontwerpen, produceren en plaatsen. Deze lange overkapping wordt onderdeel van een nieuwe volautomatische lijn, waar vier nieuwe pallet sorteer robots komen te staan. Meer weten over dit project? Lees dan verder.

Kozijn& Centrum Noord

Het grondwerk (leggen van de fundatie), storten van de betonvloer, intekenen en opzetten van de staalconstructie, de dak– en wandbeplating en de bestrating. Aantekening: Voor het grondwerk, de betonvloer en de bestrating heeft Van den Berg, als aannemer zijnde, een externe partij ingehuurd.