Hoe gaat het nu met de schuurwoning?

JOURE | Het is lang stil geweest rondom de bouw van de schuurwoning waar we zo enthousiast aan begonnen. Enthousiast zijn we nog steeds. Door de drukte is dit project achteraan komen te staan, omdat onze klanten voorrang krijgen. Hierdoor zijn Jasper en Sabina zelf aan de slag gegaan met het bouwen van hun droomhuis, nadat wij voor hun de basis hebben gebouwd.

‘Nadat Staalbouw van den Berg de woning wind en waterdicht heeft gemaakt, zijn wij zelf aan de slag gegaan met de bouw. Dit hebben wij gedaan, omdat er geen tijd meer was voor onze woning. Dit snap ik uiteraard heel goed, ik ben opgegroeid met een vader met een eigen zaak, dus ik wist waar de prioriteiten zouden liggen in drukke tijden”, aldus Sabina van den Berg.

Op de 1e verdieping hebben we de staalconstructie weggewerkt.

Alles liep net even wat anders…

We begonnen het jaar 2020 heel vreemd. Eind 2019 was het erg rustig met aanvragen dus er was genoeg tijd om dit idee van de schuurwoning helemaal uit te werken. Begin 2020, toen we begonnen met de bouw, was het nog niet verandert. Echter in maart/april sloeg het compleet om. Vanaf dat moment is er geen moment rust meer geweest.

‘Waar we konden zijn we in onze vrije tijd bijgesprongen om tóch de woning te realiseren voor mijn dochter en schoonzoon, omdat zij de nodige ervaring misten. Maar doordat de hele constructie al stond was het voor hen goed te doen en ben ik erg trots op wat ze ervan hebben weten te maken’. – Jan Wiebe van den Berg

Inmiddels is de woning van binnen zo goed als af. De laatste puntjes moeten nog even op de ‘i’ worden gezet en dan kunnen ze verhuizen!

Op onze instagram is nu al een leuke reels te bekijken, klik op de afbeelding om erheen te gaan!

Doe het zelf project:

Uiteindelijk is gebleken dat dit een erg mooi concept is om zelf wat te gaan bouwen voor de echte doe-het-zelf’ers onder ons.

‘In het laatste filmpje willen we laten zien wat we ervan gemaakt hebben. We hopen mensen te kunnen laten zien dat wanneer je iets wilt, je het ook kunt. Wij hadden beide geen enkele ervaring met het bouwen van een huis. Zelf ben ik best handig, maar dat ik een heel huis kon bouwen had ik van te voren nooit verwacht. Door zoveel zelf te doen hebben we ook erg veel kosten bespaart en meer overgehouden voor bijvoorbeeld die droomkeuken. Ik zie dit als een hele mooie investering voor onze toekomst”. -Jasper Slot.

 

 

‘Al met al heeft het bouwen dan een jaar geduurd. Voor een ‘klusje’ erbij naast een fulltime baan is dit alsnog heel snel, vind ik zelf’. – Sabina.

Ben je benieuwd naar het eind resultaat? Houd dan zeker onze pagina in de gaten!